TRI KLASE I GOSPODjA NUŠIĆ

TRI KLASE I GOSPODjA NUŠIĆ

PISAC
Vladimir Đurđević

REŽIJA
Milica Kralј

 više

Opis Umetnici
TRI KLASE I GOSPODjA NUŠIĆ
9

Umetnici


LICA 

Branislav Nušić 
Daniel Sič 

Dimitrije Bodi 
Slobodan Boda Ninković / Savo Radović 

Živka Bodi 
Sandra Bugarski 

Darinka Đorđević 
Paulina Manov 

Milorad Cvijović 
Andrija Kuzmanović 

Nina Angelopulos 
Jelisaveta Orašanin / Ivana Nikolić 

Pera 
Vladan Milić 

Jorgos 
Lako Nikolić

REČ PISCA

Bližio se jubilej, vek i po od rođenja velikog komediografa. O Nušiću je valјalo pisati i odati mu počast. Ili makar to pokušati. Život najduhovitijeg čoveka na Balkanu nije bio uvek ispunjen smehom i radošću. Ipak, ako je već sam Nušić svoj život u „Autobiografiji“ opisao kao jednu veliku komediju, smatrao sam za jedino primereno, da isečak iz njegove biografije koji želim da prikažem, bude upravo komedija. U znak zahvalnosti što nas i dan danas zasmejava.

Želim da se zahvalim svojoj profesorki Vesni Jezerkić na izdvojenom vremenu i nesebičnoj pomoći, na sugestijama i indikacijama koje su ovak komad učinile bolјim. Hvala i Branislavu Nušiću na svim likovima i replikama koje sam bez pitanja pozajmio iz njegovih drama.

Vladimir Đurđević

REČ REDITELjA

Valјa odmah reći da „Tri klase i gospođa Nušić“ nisu dokumentaristički ( ili istorijski ) komad. Istorijski fakti (i ličnosti ) jesu poslužili Đurđeviću, ali da stvori originalnu priču, priču koja nije opterećena podacima već je plodotvorna za pozorišnu IGRU. U toj igri Branislav Nušić se sreće sa likovima koje će kasnije proslaviti njegove drame i živi na pozorišnim daskama gotovo kao lik iz neke od tih drama. Vladimir Đurđević pravi omaž velikom piscu tako što ga pušta da živi „ glavom, bradom i brkovima“ u nečemu što jeste nalik na njegov (Nušićev) komad.

Trajanje: 1 sat 30 min.

Premijera: 11. 11. 2014.

 

Izvor: bdp.rs

 

 

 

Preporuka

DEJT

Teatar na brdu

“Dejt” nova autorska avantura Sandre Silađev.

Ovog puta Sandra Silađev je u ulozi sredovečne gospođe i samohrane majke…

SIN

Atelje 212

Komad „Sin“ pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i…

Mia Knežević KAFA I CIGARETE – POZDRAV IZ BEOGRADA posvećeno filmu Džima Džarmuša “Coffee and Cigarettes”

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati