TAJNA VEZA

TAJNA VEZA-SEĆANJE NA DUŠKA TRIFUNOVIĆA
sećanje na Duška Trifunovića (poetsko muzički recital)

Opis Umetnici
TAJNA VEZA
8

Trenutno nema novih termina u prodaji

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Ponedeljak, Maj 20 2019 20:00

Umetnici


Branko Pražić

Nemanja Pražić

Tanja Bošković

Milan Caci Mihailović

Petar Peca Popović

Željko Sremčev

Igor Lončar

 

Dvojica bliskih prijatelja, Duško Trifunović, čudesni pesnik i Branko Pražić, kantautor, godinama su putovali i priređivali radost ljubiteljima Duškovih stihova. Duško je kazivao svoje pesme i pričao crtice iz svog prebogatog života, a Branko je uz gitaru pevao hitove koji su napisani na Duškove stihove. Jednog ledenog januarskog dana, Duško se preselio na Čerat i tamo počiva već trinaest godina. Branko Pražić je nastavio da čuva uspomenu na prijatelja i saradnika. Kreirao je program u kome kazuje Duškove pesme koje najviše voli, oživljava Duška kroz pričice o njemu i, naravno, peva. Peva pesme koje svi znamo. „Tajnu vezu’’, „Ti si mi bila naj, naj,’’, „Maskenbal’’, „Pristao sam biću sve što hoće’’ i mnoge druge. Peva i pesme koje je sam komponovao na Duškove stihove. Taj amalgam poezije,muzike i priče izaziva nostalgiju, sreću i mnogo pozitivnih vibracija.

Branko Pražić je Novosađanin, jedan od pionira vojvođanskog rokenrola. Ušao je u sve antologije jugoslovenske rok muzike. Osnovao je grupe „Cvrčak i mravi’’ i „Sunčeve pege’’. Komponovao pesme i pisao tekstove za druge pevače. Objavio je CD „Branko Pražić i Dobre vibracije pevaju Duška Trifunovića’’.

 

Duško Trifunović

 

„Ja sad hodam s tim pesmama ovde po Vojvodini i imam divnog pevača koji se zove Branko Pražić. On je bio svojevremeno Cvrčak i mrav. On uzme gitaru, ima kola vozimo se, pričamo priče, pominjemo tebe, pominjemo sve nas koji smo nekada značili nešto i da znaš da još uvek narodu značimo.”

 

Intervju za Radio Slobodna Evropa, vodio Brano Likić

 

Lazar Manojlović

 

„U noći pred novu, 2007. godinu, uključim sve sijalice u stanu i na terasi. Rastjerao sam tamu, koja već petnaest godina vlada. Sa puno svjetlosti dočekah ponoć i uđoh u novo ljeto sa željom da svijet živi u svijetlu, a ne u tami.

U rukama čaša vina i knjiga „Časna dokolica” Duško Trifunović, sjajni izbor pjesama koji je izvršio zajednički nam prijatelj Pero Zubac. Tako sam sa Duškom ušao u novu, 2007. godinu, a u januaru mu je godišnjica smrti. U januaru mu dižu spomenik na Brdu Čerat u Sremskim Karlovcima. A meni suza u oku nad knjigom izabrane Duškove poezije. Vino, pjesma, svjetlost, samo nema gitare Branka Pražića, nerazdvojnog Duškovog druga, saputnika i sapatnika posljednjih godina koji je maestralno pjevao Duškove pjesme uz zvuke gitare.”  (Izvor: zvezdarateatar.rs)

Preporuka

Tri junakinje ove predstave pokušavaju da odgovore estradizovanim zahtevima svog vremena i međusobnim odnosima, iskustvima i sopstvenim telima svedoče o…

tekst: Milena Depolo
režija: Đurđa Tešić
igraju: Jelena Đokić, Viktor Savić, Vladan Milić, Teodora Dragičević, Dušanka Glid i…

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati