TAJNA VEZA

TAJNA VEZA-SEĆANJE NA DUŠKA TRIFUNOVIĆA
sećanje na Duška Trifunovića (poetsko muzički recital)

Opis Umetnici
TAJNA VEZA
8

Umetnici


Branko Pražić

Nemanja Pražić

Tanja Bošković

Milan Caci Mihailović

Petar Peca Popović

Željko Sremčev

Igor Lončar

 

Dvojica bliskih prijatelja, Duško Trifunović, čudesni pesnik i Branko Pražić, kantautor, godinama su putovali i priređivali radost ljubiteljima Duškovih stihova. Duško je kazivao svoje pesme i pričao crtice iz svog prebogatog života, a Branko je uz gitaru pevao hitove koji su napisani na Duškove stihove. Jednog ledenog januarskog dana, Duško se preselio na Čerat i tamo počiva već trinaest godina. Branko Pražić je nastavio da čuva uspomenu na prijatelja i saradnika. Kreirao je program u kome kazuje Duškove pesme koje najviše voli, oživljava Duška kroz pričice o njemu i, naravno, peva. Peva pesme koje svi znamo. „Tajnu vezu’’, „Ti si mi bila naj, naj,’’, „Maskenbal’’, „Pristao sam biću sve što hoće’’ i mnoge druge. Peva i pesme koje je sam komponovao na Duškove stihove. Taj amalgam poezije,muzike i priče izaziva nostalgiju, sreću i mnogo pozitivnih vibracija.

Branko Pražić je Novosađanin, jedan od pionira vojvođanskog rokenrola. Ušao je u sve antologije jugoslovenske rok muzike. Osnovao je grupe „Cvrčak i mravi’’ i „Sunčeve pege’’. Komponovao pesme i pisao tekstove za druge pevače. Objavio je CD „Branko Pražić i Dobre vibracije pevaju Duška Trifunovića’’.

 

Duško Trifunović

 

„Ja sad hodam s tim pesmama ovde po Vojvodini i imam divnog pevača koji se zove Branko Pražić. On je bio svojevremeno Cvrčak i mrav. On uzme gitaru, ima kola vozimo se, pričamo priče, pominjemo tebe, pominjemo sve nas koji smo nekada značili nešto i da znaš da još uvek narodu značimo.”

 

Intervju za Radio Slobodna Evropa, vodio Brano Likić

 

Lazar Manojlović

 

„U noći pred novu, 2007. godinu, uključim sve sijalice u stanu i na terasi. Rastjerao sam tamu, koja već petnaest godina vlada. Sa puno svjetlosti dočekah ponoć i uđoh u novo ljeto sa željom da svijet živi u svijetlu, a ne u tami.

U rukama čaša vina i knjiga „Časna dokolica” Duško Trifunović, sjajni izbor pjesama koji je izvršio zajednički nam prijatelj Pero Zubac. Tako sam sa Duškom ušao u novu, 2007. godinu, a u januaru mu je godišnjica smrti. U januaru mu dižu spomenik na Brdu Čerat u Sremskim Karlovcima. A meni suza u oku nad knjigom izabrane Duškove poezije. Vino, pjesma, svjetlost, samo nema gitare Branka Pražića, nerazdvojnog Duškovog druga, saputnika i sapatnika posljednjih godina koji je maestralno pjevao Duškove pjesme uz zvuke gitare.”  (Izvor: zvezdarateatar.rs)

Preporuka

LETO NA GARDOŠU 2020.

Gardoš, Letnja pozornica

LETO NA GARDOŠU 2020.

REGIONALNI STAND UP SHOW

KOMBANK DVORANA

REGIONALNI STAND UP SHOW

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati