SLOBODNA ZONA - Profesor Bahman i njegovi časovi

Dokumentarac o časovima genijalnog profesora Bahmana koji svojim učenicima u Štatalendorfu, nemačkom gradu sa kompleksnom istorijom doseljenika i emigranata, pruža osećaj kao da su kod kuće.

Opis Umetnici
SLOBODNA ZONA - Profesor Bahman i njegovi časovi
3

Profesor Bahman i njegovi časovi (dok.)

Rediteljka: Maria Speth

Zemlja: Germany

Godina: 2021.

Trajanje: 217’

Jezik: German

Uloge: Dieter Bachmann, Aynur Bal, Önder Cavdar

Produkcija: Madonnen Film

------------

MEĐUNARODNA SELEKCIJA

 

SINOPSIS

Kako je jedno od glavnih pitanja otuđenog modernog sveta gde se to neko oseća kao kod kuće, odgovor bi mogao biti u Štatalendorfu, nemačkom gradu sa kompleksnom istorijom doseljenika i emigranata, gde genijalni profesor Diter Bahman pruža svojim učenicima osećaj kao da su kod kuće. Oni imaju između 12 i 14 godina, pripadnici su dvanaest različitih nacija i neki od njih još uvek nisu savladali nemački jezik. Bahman je taj koji ih vodi kroz proces obrazovanja i uključivanja u zajednicu.

Gledajući ovaj emotivan dokumentarac koji se snima jednom u deset godina čovek bi pomislio da, kada bi sva deca imala tako emotivno inteligentnog i strpljivog profesora poput Bahmana, svaki konflikt bi se rešavao razgovorom, a Imagine Džona Lenona bi bila naša stvarnost.

 

O REDITELJKI

Marija Spet je rođena 1967. godine u Titingu (Bavarija, Nemačka). Ona je rediteljka i spisateljica, poznata po filmovima Gospodin Bahman i njegovi časovi (2021), Dani između (2001) i Devet života (2011).

 

FESTIVALI I NAGRADE

Silver Berlin Bear, Berlin International Film Festival 2021

Golden Firebird Award, Hong Kong International Film Festival 2021

 

Trejler:https://youtu.be/F7zaGs4TDv0

 

Izvor: Free Zone

 

Preporuka

MAČOR U ČIZMAMA

Pozorište Boško Buha

Mjuzikl za decu uzrasta od 5-12 godina
REŽIJA: Jug Radivojević

KOMPOZITORI Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner…

VRAT OD STAKLA

Jugoslovensko dramsko pozorište

U središtu ove tragikomedije nalazi se beogradska porodica koja po zakonu o restituciji iznenada ostaje bez stana u kome su…

Igraju: Sloboda Mićalović Igor Đorđević

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati