SLOBODNA ZONA - Murina

Tokom posete starog porodičnog prijatelja, šesnaestogodišnja Julija uvlači porodicu u opasan vrtlog strasti i nasilja.

Opis Umetnici
SLOBODNA ZONA - Murina
3

Murina (igr.)

Reditelji: Antoneta Alamat Kusijanović

Zemlja: Croatia, Brazil, USA, Slovenia

Godina: 2021.

Trajanje: 92’

Jezik: Croatian, English

Uloge: Gracija Filipović, Danica Čurčić, Leon Lučev, Cliff Curtis

Produkcija: Antitalent, RT Features

-------------------------------------------

HORIZONTI BALKANA

SINOPSIS:

Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje da puca kada u njihov ostrvski dom stigne stari porodični prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, harizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tokom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači porodicu u opasan vrtlog strasti i nasilja.

 

O REDITELJKI:

Antoneta Alamat Kusijanović je spisateljica i rediteljka, rođena u Dubrovniku, a trenutno živi u Njujorku. Njen kratki film U plavetnilo nominovan je za nagradu Studentske akademije, a osvojio je nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, kao i Sarajevo Film Festival, nagradu, Oberhausen Film Festival, uključujući i Festival de Premier Plans u Angersu, između mnogih drugih.

Prvi Antonetin dugometražni film Murina razvijen je uz podršku rezidencije Kanskog festivala, Cinefondation, First Films First Ghoethe-Instituta, a Jerusalem Film Lab producirao je Martin Scorsese Sikelia, RT features i Antitalent.

Antoneta je magistrirala na Akademiji dramskih umetnosti u Zagrebu, nakon čega je magistrirala dramaturgiju i režiju na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Antoneta je alumnus kampusa Berlinale Talent Lab, Sarajevo Talent Lab, La Fémis producentskog ateljea, i stipendista za Marcie Bloom film.

 

FESTIVALI I NAGRADE

Golden Camera, Cannes Film Festival 2021

El Gouna Film Festival 2021

Haifa International Film Festival 2021

Hamptons International Film Festival 2021

 

trejler:https://youtu.be/GKuTiZgBvH8Izvor: Free Zone

Preporuka

LjUBAVNO PISMO

Atelje 212

LJUBAVNO PISMO je predstava koja je i po svom trajanju i uvek dobroj poseti, zauzela je nezamenljivo mesto u pozorišnom…

DIVLJE MESO

Beogradsko dramsko pozorište

Goran Stefanovski
Divlje meso
Reditelj: Jagoš Marković

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati