SLOBODNA ZONA - Ja sam Greta

Ona o klimatskim promenama zna više od 97% svetskih političara. Njeno ime je Greta. Ovo je film o trenutno najpoznatijoj ekološkoj aktivistkinji.

Opis Umetnici
SLOBODNA ZONA - Ja sam Greta
3

Ja sam Greta (dok.)

Rediteljka: Nathan Grossman  

Zemlja: Sweden, United States, Germany, United Kingdom        

Godina: 2020.

Trajanje: 97’

Jezik: English, Swedish

Uloge: Greta Thunberg, Svante Thunberg

Produkcija: B-Reel Films (as BR-F), Hulu, Westdeutscher Rundfunk (WDR)

------------------

SELEKCIJA 8+

 

SINOPSIS

Film o trenutno najpoznatijoj ekološkoj aktivistkinji koja je svoju borbu za klimatske promene započela rečenicom „Moje ime je Greta i želim da počnete da paničite!“.

Da nije bila direktna, verovatno je niko i ne bi uzeo za ozbiljno jer, kako kaže njen otac Svante koji joj je i glavni pratilac na putovanjima i u aktivističkim aktivnostima, ona o klimatskim promenama zna više od 97% svetskih političara.

Greta poseduje samouverenost na kojoj bi joj pozavideli i odrasli, i našla je nešto za šta je vredno boriti se, a to je budućnost planete.

 

KRAĆI SINOPSIS

Ona o klimatskim promenama zna više od 97% svetskih političara. Njeno ime je Greta. Ovo je film o trenutno najpoznatijoj ekološkoj aktivistkinji koja je svoju borbu za klimatske promen

 

O REDITELJU

Nejtan Grosman je švedski dokumentarista i fotograf čiji rad često istražuje pitanje problema životne sredine. Nakon što je diplomirao na Stokholmskoj akademiji dramskih umetnosti, Grosman je započeo svoju karijeru kao fotograf za Roling Stoun Indija pre nego što je preusmerio fokus na film. Grosman je privukao globalnu pažnju svojim kratkometražnim filmom iz 2015, The Toaster Challenge, koji je imao preko 15 miliona pregleda. Godine 2017. je završio Kottets Lustar, svoju prvu dugometražnu TV seriju za javnog emitera SVT, o rastućoj potrošnji mesa u Švedskoj. Serija je takođe nominovana za televizijsku nagradu Kristalen za najbolji činjenični program godine.

 

FESTIVALI I NAGRADE

Most Compelling Living Subject of a Documentary, Critics' Choice Documentary Awards 2020

Dokufest International Documentary and Short Film Festival 2021

Toronto International Film Festival 2020

 

trejler:https://youtu.be/0ZN2kjeZcsQIzvor: Free Zone

Preporuka

PUČINA

Jugoslovensko dramsko pozorište

Branislav Nušić
P U Č I N A
Adaptacija, režija, scenografija, izbor muzike Egon Savin

Igraju:…

KRČMARICA MIRANDOLINA

Pozorište Boško Buha

Mirandolina je priča o neodoljivoj krčmarici, o ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih , sukobljava, dovodi ih do…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati