SLOBODNA ZONA - Begunac

Amin Navabi (pseudonim), 36-godišnji uspešni akademik, bori se sa bolnom tajnom koju je skrivao dvadeset godina i koja preti da poremeti život koji je izgradio za sebe i svog budućeg muža.

Opis Umetnici
SLOBODNA ZONA - Begunac
3

Begunac (anim & dok.)

Reditelj: Jonas Poher Rasmussen

Zemlja: Denmark, France, Sweden, Norway, United States, Slovenia, Estonia, Spain, Italy, Finland

Godina: 2021.

Trajanje: 83’

Jezik: Danish, English, Dari, Russian, Swedish

Uloge: Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari

Produkcija: Final Cut for Real, Sun Creature Studio

-------------------

ZONA BEZ GRANICA

 

SINOPSIS

Amin Navabi (pseudonim), 36-godišnji uspešni akademik, bori se sa bolnom tajnom koju je skrivao dvadeset godina i koja preti da poremeti život koji je izgradio za sebe i svog budućeg muža. Obraćajući se uglavnom kroz animaciju svom bliskom prijatelju i školskom drugu, režiseru Jonasu Poher Rasmusenu, on po prvi put priča o svom neverovatnom životnom putovanju kada je kao dete bio izbeglica iz Avganistana. Kroz iskrene razgovore između Jonasa i Amina, Begunac priča nezaboravnu priču o samootkrivanju. Pokazuje kako je samo kroz suočavanje sa prošlošću moguće isklesati budućnost i univerzalnu istinu da samo kada prestanete bežati od onoga što jeste, možete otkriti pravo značenje reči dom.

 

O REDITELJU

Jonas Poher Rasmusen je danski/francuski filmski režiser, rođen 1981. godine. Debitovao je 2006. hvaljenim televizijskim dokumentarcem Nešto o Halfdanu, nakon čega je usledila serija radijskih dokumentaraca iz celog sveta. Završio je dansku filmsku školu Super16 2010. godine.

Njegov debitantski dugometražni film U potrazi za Bilom, mešavina dokumentarnog i igranog filma, osvojio je Nordic Dox Nagradu na CPH: DOX i međunarodno takmičenje u DocAviv-u.

U novembru 2015. premijerno je prikazao svoj najnoviji dokumentarni film Šta je uradio koji je osvojio prestižnu nagradu Fipresci (Međunarodna federacija filmskih kritičara) na Solunskom filmskom festivalu 2016.

Njegov novi film Begunac, animirani dokumentarni film o bliskom prijatelju, dobio je oznaku Cannes 2020 i svetska premijera je zakazana za 2021. godinu.

 

FESTIVALI I NAGRADE

World Cinema - Documentary, Sundance Film Festival 2021

Best International Film, Jerusalem Film Festival 2021

Best Nordic Documentary, Göteborg Film Festival 2021

 

Trejler:https://youtu.be/FreglFWP_uwIzvor: Free Zone

Preporuka

PUČINA

Jugoslovensko dramsko pozorište

Branislav Nušić
P U Č I N A
Adaptacija, režija, scenografija, izbor muzike Egon Savin

Igraju:…

MAČOR U ČIZMAMA

Pozorište Boško Buha

Mjuzikl za decu uzrasta od 5-12 godina
REŽIJA: Jug Radivojević

KOMPOZITORI Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati