PRODUCENTI

Tekst: Mel Bruks i Tomas Mihen
Muzika i songovi: Mel Bruks
Originalna režija i koreografija: Suzan Stromen
Reditelj: Jug Radivojević
Koreograf: Igor Barberić
Prevod, prepev songova: Slobodan Obradović
Muzički aranžer: Ivan Ilić
Dirigent: Milan…  više

Opis Umetnici
PRODUCENTI
11

Trenutno nema novih termina u prodaji

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Sreda, Jun 19 2019 19:30

Umetnici


Tekst: Mel Bruks i Tomas Mihen
Muzika i songovi: Mel Bruks
Originalna režija i koreografija: Suzan Stromen

Reditelj: Jug Radivojević

Koreograf: Igor Barberić

Prevod, prepev songova: Slobodan Obradović
Muzički aranžer: Ivan Ilić
Dirigent: Milan Nedeljković
Scenograf : Aleksandar Denić
Kostimograf: Marina Medenica
Lektor: Radovan Knežević
Organizator: Mirjana Založnik
Asistent koreografa: Mirela Škiljo
Asistent kostimografa: Biljana Grgur i Marija Tavčar
Asistent scenografa: Valentina Popržan
Asistent reditelja: Tea Puharić
Korepetitori solista: Boris Pop Trajković, Ana Pejović
Korepetitor hora: Tatjana Nikolić
Fotograf: Dalibor Tonković

Uloge: 
Maks Bjalistok – Nebojša Dugalić
Leopold Leo Blum – Slobodan Stefanović
Franc Libkind – Milan Antonić
Ula Inga Hansen – Jelena Jovičić/Ivana Popović
Rodžer De Bri – Rade Marjanović
Karmen Gia – Miroljub Turajlija

Ansambl:
Ljubiša Dinčić, Dušan Šida, Dušan Kaličanin, Nemanja Naumoski, Igor Naumoski, Igor Grabovica, Milan Gromilić, Nebojša Gromilić, Miloš Mitić, Kristina Savić, Biljana Peković, Mirjana Stojanović, Barbara Milovanov, Milica Pavlović, Elena Gromilić, Lidija Novaković, Tamara Martinović, Bojana Račić, Milica Todorović, Tara Tomašić

Hor:
Zoran Doronjski, Jelena Mit, Marko Bogdanić, Tatjana Matejić, Zorica Bošković, Bojan Gavrilović,  Jovan Nikolić, Tatjana Nikolić, Aleksandar Novaković, Milena Moravčević, Marko Pantelić, Mirjana Matić, Ivana Klarić, Stefan Živanović, Filip Čala

Orkestar:
Biljana Jovanović, Ivana Matejić, Marija Ristić, Borivoje Spasojević, Ana Tadić Dragomir Marinković, Katarina Kasatkin, Daniela Stanković, Ana Rajković, Ivan Ranković, Maja Hajduković, Aleksandar Petković, Vladimir Mandić, Zoran Kovačevski Mladen Lukić, Mihajlo Bogosavljević, Dejan Stojadinović, Želimir Vasić, Nikola Đokić Anica Ivančević, Uroš Ranković, Ivana Pavlović, Tatjana Radunović, Sanja Radić, Svetlana Radovanović, Lazar Kovandžić, Miroslav Lazić, Tamara Živković, Jelena Radujković, Bane Vukić, Vladimir Popović, Aleksandar Jovanović, Nebojša Janković, Tijana Vaščić, Nikola Petrović, Dejan Radosavljević, Ivana Uzelac, Natalija Neženceva, Milija Branković

HRABROST I MAŠTA

Da bi jedno pozorište napravilo estetski pomak u svom radu neophodni su hrabrost i mašta. U strogo definisanom repertoarskom profilu kao što je to Pozorište na Terazijama, taj cilj je još teže ostvariti. Jedan od mogućih načina za njegovo postizanje jeste postavljanje na repertoar mjuzikla „Producenti“ Mela Bruksa, autora koji je izazvao tektonski poremećaj u rodnom mestu mjuzikla, na Brodveju. Ovaj pisac, koreograf, glumac i reditelj  koji je poput svetskog prvaka u boksu objedinio sve kategorije,  dobitnik najprestižnijih umetničkih nagrada – Oskar, Emi, Gremi i Toni, okrenuo se dramskom tekstu kao neprikosnovenoj osnovi predstave a onda ironiju, taj superiorni odnos prema svetu, prihvatio ka osnovno sredstvo izražavanja.

„Producenti“ su savršena glumačka,  igračaka i pevačka konstrukcija koja podrazumeva vrhunsku produkciju i organizaciju, kako na sceni, tako i iza nje.

Stoga su „Producenti“ za Pozorište na Terazijama, istinski test mogućnosti svih sektora ove kuće  i poziv publici na jednu sasvim novu vožnju u sigurnom  pravcu.

Željko Jovanović, umetnički direktor Pozorišta na Terazijama

“PRODUCENTI” NA BRODVEJU

“Producenti”, mjuzikl premijerno izveden na Brodveju 19. aprila 2001. godine, nastao je na osnovu istoimenog filma Mela Bruksa iz 1968. godine. Ova predstava, sa Metju Broderikom i Natanom Lejnom u naslovnim ulogama, izvedena je 2 502 puta i prevedena na 15 svetskih jezika. Uspeh potvrđuju brojne turneje po svetu i internacionalne produkcije: Sidnej, Toronto, Berlin, Tel Aviv, Tokio, Osaka, Budimpešta, Madrid, Milano, Bratislava, Beč, Atina, Kopenhagen, Meksiko Siti, Moskva, Prag…

Dva dana nakon premijere 2001. godine, “Producenti” su oborili rekord najveće prodaje karata na blagajni u jednom danu –  preko 3 miliona dolara. Nakon samo dve godine, oborili su sopstveni rekord i postavili novi- preko 3,5 miliona dolara prihoda od prodaje karata u samo jedanom danu!

Na dodeli Toni nagrada 2001. godine, “Producenti” su osvojili 12 nagrada (od ukupno 15 nominacija): najbolji mjuzikl, libreto, originalna partitura, glavna muška uloga, sporedna muška uloga, sporedna ženska uloga, scenografija, kostim, koreografija, dizajn svetla, orkestracija i režija. Na ovaj način su oborili rekord u broju nagrada koji je 37 godina držao mjuzikl “Hello Dolly!” koji je osvojio 10 nagrada.

Ova predstava je takođe osvojila 11 Drama Desk nagrada, a Udruženje dramskih kritičara Njujorka proglasilo je ovaj komad najboljim mjuziklom u sezoni. Na osnovu glasanja koje tradicionalno organizuje sajt Broadway.com, preko 115.000 pozorišnih fanova je 2001. godine “Producente” proglasilo za najbolji mjuzikl u sezoni.

Američki filmski institut (AFI) 2000. godine napravio je listu najboljih komedija svih vremena, gde se film „Producenti“ iz 1968. godine nalazi na 11 mestu. Takođe, popularni song „Springtime for Hitler“  od strane istog udruženja uvršten je u 100 najboljih pesama svih vremena.

Film „Producenti“ iz 1968. godine snimljen je kao crna komedija. Okarakterisan kao „drska satira“, veliki filmski studiji nisu smeli da stanu iza ovog projekta. Film je ugledao svetlost dana kao umetnički film nezavisne produkcije koji je brzo pridobio javnost, najpre mlađu populaciju. Nagrada Oskar za najbolji originalni scenario bila je samo potvrda kvalitetu ovog filmskog ostvarenja.

Godine 2005. snimljen je „rimejk“ sa glumcima iz predstave u naslovnim ulogama (Broderik i Lejn) kojima se pridružila i holivudska glumica Uma Turman u ulozi Ule.

Mel Bruks, pisac, reditelj i glumac, važi za jednog od najboljih komičara svih vremena, malobrojnih umetnika koji su osvojili sve važnije nagrade (Gremi, Toni, Emi i Oskar), kao i kralja satire, farse i parodije.

Umetnik koji je izjavio da je jedini Jevrejin koji je imao koristi od Hitlera, i da je dobar ukus nepriljatelj komedije, stvorio je specifičan stil u komediji koji se danas jednostavno prepoznaje kao „melbrukovski“.  

(Izvor: pozoristeterazije.com)

Preporuka

PETRIJIN VENAC

Letnja pozornica Park Palić

Igra: Mirjana Karanović

tekst: Dragoslav Mihailović

adaptacija teksta: Mirjana Karanović i Jana Maričić

režija:…

BAAL

Beogradsko dramsko pozorište

Bertolt Breht
Baal
Reditelj: Diego De Brea

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati