OTELO

Vilijam Šekspir
OTELO
Režija: Miloš Lolić

Opis Umetnici
OTELO
29

Umetnici


Otelo je jedna od četiri velike Šekspirove tragedije, besmrtna priča o ljubomori, strasti, zavisti i mržnji s Vojinom Ćetkovićem u ulozi Otela i Nikolom Đuričkom u ulozi Jaga – obojicom na vrhuncu i u punom sjaju svog glumačkog umeća – i u režiji Miloša Lolića, jednog od najuspešnijih i najuzbudljivijih reditelja mlađe srednje generacije.
Svoju prvu predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Drugu stranu Dejana Dukovskog, Lolić je postavio 2006. godine na sceni Teatra „Bojan Stupica“. Dve godine kasnije, na istoj pozornici režirao je Sanjare Roberta Muzila, pobedničku predstavu 43. Bitefa. Posle tri sezone koje je proveo režirajući u Austriji, Sloveniji i Nemačkoj, velikih uspeha i nagrada na festivalima kao što su Borštnikovo srečanje 2011, Bayerische Theatertage 2012 i 46. Bitef, kao i glavne austrijske pozorišne nagrade „Nestroy“ za najboljeg mladog reditelja u 2012, Lolićev povratak sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta istovremeno je i njegov prvi susret s najvećim dramskim piscem svih vremena.
Na Festivalu mediteranskog teatra u Tivtu predstava je osvojila nagrade za najbolju glumu (Vojin Ćetković), glumačku bravuru (Nikola Đuričko) i scenski govor (Ljiljana Mrkić Popović).


TRAJANJE PREDSTAVE
2h bez pauze

Igraju:
Vojin Ćetković - Otelo
 - Jago
Milena Živanović - Dezdemona
Branislav Lečić - Brabancio
Goran Daničić - Dužd
Radovan Vujović - Kasio
Dubravka Kovjanić - Emilija
Ljiljana Međeši - Bjanka
Nikola Rakočević - Rodrigo
Dubravko Jovanović - Lodoviko
Stefan Bundalo - Montano
Dejan Dedić - Gracijano
Lazar Đukić - Herald
Ivan Pantović

Autor plakata: Slavimir Stojanović
Autor fotografija: Nenad Petrović
(Izvor: jdp.rs; Facebook: @Jugoslovenskodramskopozoriste)

Preporuka

DOM KULTURE STUDENTSKI GRAD - OTKAZANI PROGRAMI

POZORIŠTE "SLAVIJA" - OTKAZANE PREDSTAVE

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati