NE IGRAJ NA ENGLEZE

NE IGRAJ NA ENGLEZE

PISAC
Vladimir Đurđević

REŽIJA
Staša Koprivica

Opis Umetnici
NE IGRAJ NA ENGLEZE
4

Trenutno nema novih termina u prodaji

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Nedelja, Jun 23 2019 20:30

Umetnici


LICA 

Paun 
Daniel Sič 

Bule 
Ivan Tomić 

Piksi 
Marko Živić

O DELU

U središtu Đurđevićevog, samo prividno “ lakog ” zapleta, nalaze se trojica urbanih tridesetogodišnjaka, “ zaglavlјenih ” već negde na prvim životnim krivinama – ili zbog inferiornosti prema zaposlenoj supruzi ( Paun ), ili zbog nemogućnosti da se dokaže kroz površne seksualne avanture ( Piksi ), ili pak neodolјivog nagona da, koristeći kao “ masku ” nevine šale, ponižava sopstvene prijatelјe ( Bule ). Međutim, isto toliko bitan protagonista drame NE IGRAJ NA ENGLEZE – protagonista koji se istovremeno nalazi i u njima, ali i izvan njih – jeste jedan od suštinskih zloduha lјudske prirode: strast prema kockanju, tačnije klađenju. Pojavni oblik ove opsesivne strasti jeste, za Đurđevićeve junake, klađenje na rezultate utakmica različitih nacionalnih fudbalskih liga.

REČ REDITELjA

Retko kada se događa da jedna drama poseduje jedinstvo mesta, vremena i radnje, a da svojom tematskom i idejnom osnovom obuhvati sudbinu čitave jedne generacije i sažeto opiše stanje stvari na kraju jedne epohe. Tekst NE IGRAJ NA ENGLEZE, Vladimira Đurđevića je takva drama, i to je ono što me je navelo da je postavim na scenu.

“ Linija manjeg otpora “ jeste kredo kojim se vode Paun, Bule i Piksi – junaci komada. Baveći se pomnim posmatranjem teleteksta, pravlјenjem precizne strategije kako da se na utakmicama engleske lige zaradi što više novca i organizovanjem rituala praćenja razultata, ova tri momka su zaboravila da zapravo žive svoj život. Pošto je uvek neko drugi kriv za probleme koji ih prate, pošto je “ u Srbiji nemoguće živeti “ i pošto se sve to može zaboraviti uz konzervu piva i tiket, oni su na to čuveno parče papira položili ne samo svoj novac, već i svoje dvadesetosmogodišnje prijatelјstvo – čitav život.

Likovi ovog komada su izuzetno realistični. Upravo zbog toga su neverovatno smešni i nezamislivo tužni u isto vreme. Gledajući ih, svako će se prisetiti da u kraju ima po jednog Pauna, Buleta ili Piksija, ali je pitanje da li će sebi priznati da u sebi poseduje po malo od sve trojice.

Vreme trajanja: 1 sat 20 min.

Premijera: 02.11.2007.

 

Izvor: bdp.rs

 

 

 

Preporuka

PETRIJIN VENAC

Letnja pozornica Park Palić

Igra: Mirjana Karanović

tekst: Dragoslav Mihailović

adaptacija teksta: Mirjana Karanović i Jana Maričić

režija:…

39 STEPENIKA

Pozorište Boško Buha

Patrik Barlou, prema romanu Džona Bekena i filmu Alfreda Hičkoka
Režija: Vladimir Aleksić

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati