MOSKVIČEM DO PAKLA

PISAC
Zlatko Grušanović
REŽIJA
Marija Barna Lipkovski
ADAPTACIJA
Luka Kurjački

Opis Umetnici
MOSKVIČEM DO PAKLA
9

Umetnici


Moskvičem do pakla

REČ PISCA

Drama “Moskvičem do pakla” građena je na autentičnoj priči o mladiću koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio devojku. Ona predstavlja demonsko pozorište u pozorištu, u kome igra sâm Đavo - ismevajući mladićevu slabost, podsmevajući se ljudskoj slabosti očekivanja nagrade i sreće. Nesreće se događaju i događaće se. Nema izabranih, nema samo srećnih, ima uvek svega u svakom, svega u jednom. Jetki komentari su obojeni cinizmom čoveka koji nema šta da izgubi upućenih svakom čoveku, koji ''juri za brojevima'', dok mu smisao izmiče, odnosno izmiče i život sâm. Paralelno je slika porodice - roditelja nemoćnih da pomognu voljenima, u ovom slučaju sinu koji nestaje pred njima i postaje ''prividno živ''.

Prihvatanje stvari koje ne možemo da promenimo je ključno u našim životima ukoliko želimo da živimo, ali u isto vreme to je prvi korak na dugačkom putu kojim moramo da koračamo, pokazujući nam da je moguće nemoguće, i da svi moramo savladati prepreke i prevazići postavljene granice. Samo tako ćemo pobeći iz kruga samosažaljenja, u kome smo nesposobni da učinimo korak, istovremeno ne želeći da ga učinimo, jer živimo u svetu okruženi različitim mogućnostima, čekajući na spasenje, ne videći da smo već spaseni. Cilj drame je pokretanje publike na emocionalni odgovor, gde svi treba da se zapitaju da li su sitnice koje nas čine nezadovoljnim, i koje život čine apsurdnim, zaista vredne našeg nezadovoljstva.

Zlatko Grušanović

Premijera: 20.03.2019.

 

LICA 

Mladić

Ivan Zablaćanski

Devojka

Maja Ranđić

Mladić u belom

Milorad Damjanović

Doktorka

Milena Pavlović Čučilović

Đavo / Pacijent

Vladimir Paunović

Azrael / Simikić

Vanja Stanković

Majka

Danica Ristovski

Otac

Nenad Gvozdenović / Slobodan Ćustić

Izvor: bdp.rs

Preporuka

DIVLJE MESO

Beogradsko dramsko pozorište

Goran Stefanovski
Divlje meso
Reditelj: Jagoš Marković

JEDAN PIKASO

Atelje 21

JEDAN PIKASO – DŽEFRI HAČER

Igraju :

PIKASO………………………………………………..TIHOMIR STANIĆ
GOSPOĐICA FIŠER…………………………………SOFIJA JURIČAN

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati