KONSTELACIJE

Nik Pejn
KONSTELACIJE
Režija: SAŠA MILAVIĆ DEJVIS
 više

Opis Umetnici
KONSTELACIJE
9

Trenutno nema novih termina u prodaji

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Četvrtak, Mart 12 2020 20:30

Umetnici


Igraju:

Roland: UROŠ JAKOVLJEVIĆ
Marijana: ANA MANDIĆ

KONSTELACIJE su premijerno izvedene 2012. u Rojal Kortu u Londonu i za kratko vreme su postigle veliki uspeh. Nik Pejn je postao najmlađi dobitnik pozorišne nagrade koju dodeljuje Ivning Standard, a komad je postavljen na Brodveju i stekao svetsku slavu. Kvantna teorija igra značajnu ulogu u ovom komadu koji je istovremeno i “momak sreće devojku” romantična komedija. Roland, pčelar, na roštilju upoznaje Marijanu, koja se bavi kvantnom kosmologijom. U jednom trenutku ona objašnjava kako se teorija relativiteta koja pokriva sunce, mesec i zvezde kosi sa kvantnom mehanikom koja se bavi molekulima, kvarkovima i atomima. I razmišlja o mogućnosti paralelne egzistencije u okviru prostora koje konflikt ove dve teorije otvara.
KONSTELACIJE su drama koja pokazuje delovanje ove teorije u praksi, kroz odnos dvoje ljudi u paralelnim univerzumima. Komad istražuje slobodnu volju i ulogu slučajnosti u našim životima.


IZVODI IZ KRITIKA:

Režija Aleksandre Milavić Dejvis je odgovarajuće stilizovana, diskretna i tečna, a izbor dva mlada glumca, Uroša Jakovljevića i Ane Mandić, presudan je za uspeh predstave, premijerno izvedene u pozorištu Atelje 212. Scena je ukusno, minimalistički dizajnirana, otmeno osvetljena mnoštvom visećih sijalica koje se u različitom ritmu i intenzitetu pale i gase, na taj način pojačavajući ili utišavajući dinamiku igre (scenografija Marija Jevtić). Mladi glumci staloženo, precizno i dopadljivo igraju Rolanda i Marijanu, prolazeći kroz različita psihološka stanja, od egzaltiranosti pronalaska nove ljubavi, preko gneva, inata i osvetoljubivosti, zbog preljube, do neminovno mučnog suočavanja sa bolešću i smrću.

Ana Tasić, Politika 19.04.2016.

Drama i djeluje poput nekog začudnog kaleiodoskopa, magičnog labirinta, zamršenog mozaika u kojima šarena stakalca i kockice neprestano mjenjaju mjesta i tvore novu sliku, nude nova značenja i otkrovenja. Redateljski, Aleksandra Milavić Davies to rješava neprestanim ponavljanjima istoznačnih ili malo promjenjenih replika, scena je prazna, nad njom samo svijetle, različitim intenzitetom, desetine malih, treperavih žarulja, poput zvijezda na beskonačnom nebu nedohvatnog svemira – multiuniverzuma, prizori i scene odjeljuju se svjetlom i tamom. Glumački to je mnogo zahtjevnije, taj sklad u neskladu, prošlost u sadašnjosti, neizvjesnost budućnosti i nelagoda što će se to zbiti oko nas i u nama mladi glumci bravurozno donose: glasom, emocijom, tijelom, pokretom, krečući se i pokrečući baš poput onih stakalaca i kamenčića u tom neuhvatljivom mozaiku svijeta u kojem su zatočeni.

 Izvor: atelje212.rs

Preporuka

JEDAN PIKASO

Atelje 212

JEDAN PIKASO – DŽEFRI HAČER

Igraju :

PIKASO………………………………………………..TIHOMIR STANIĆ
GOSPOĐICA FIŠER…………………………………SOFIJA JURIČAN

LORENCAČO

Jugoslovensko dramsko pozorište, JDP

Alfred de Mise
LORENCAČO
Režija: Boris Liješević
Igraju: Marko Janketić, Branislav Lečić, Milan Marić, Sloboda Mićalović, Milena…

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati