Kidaj iz moje kuhinje

Kidaj iz moje kuhinje
Prevod i adaptacija: ANDREA ADA LAZIĆ
Režija: Andrea Ada Lazić
Dramaturg: Dragana Bošković

Opis Umetnici
Kidaj iz moje kuhinje
6

Umetnici


Igraju: Tom – VLADIMIR MILOJEVIĆ; Dik – STRAHINjA BAROVIĆ; Hari – MILOŠ VOJNOVIĆ; Linda – SONjA MILOJEVIĆ; Andreas – PETAR LAZIĆ; Katerina – KRISTINA PAJKIĆ; Gospođa Poter – ANETA TOMAŠEVIĆ; Policijski narednik – IVAN TOMAŠEVIĆ; Boris – LjUBIŠA BAROVIĆ

Prevod i adaptacija: ANDREA ADA LAZIĆ
Režija: Andrea Ada Lazić
Dramaturg: Dragana Bošković
Scenograf: Nikola Nikolić
Kostimograf: Selena Tomašević
Scenski pokret: Petar Pjer Rajković
Izbor muzike: Kosta Pavlović
Lektor za albanski jezik: Špresa Videnović
Inspicijent: Sofija Karajić
Sufler: Zorica Stevanović

 

REČ REDITELJKE
Za komedije Reja Kunija znam oduvek. Kao mala sam, zadivljena, prisustvovala postavljanju na šabačku scenu urnebesnih vodvilja „Život je lep“ i, kasnije, „Luda noć u hotelu Jugoslavija“.Aca Đorđević je za mene bio / i ostao/ Aron Šapiro, holivudski mag, koji može sve što hoće.U mojoj petoj godini sam ga molila „da me upiše u glumce“…Danas se molim njegovoj seni da moja komedija po Kunijevom tekstu bude nalik njegovoj.
Tragala sam, u Londonu, za komedijom „Tom,Dik i Hari“, koju je Rej Kuni napisao sa svojim sinom,Majklom. Htela sam da mi, prava i duhovna deca onih koji su na srpsku scenu /zauvek/ doneli savršene komedije Reja Kunija, postavimo praizvedbu nekog njegovog novog teksta .Ovaj je za nas najaktuelniji i igra se, u ovom trenutku, u čitavom svetu.
U ovim,tranzicionim vremenima, Kuni nam je ponudio komediju koja liči na čuvenu BiBiSijevu TV seriju „Mućke“.
Šta će sve morati da urade /i da spreče/ braća, da bi Tom nastavio ime Kervudovih, a Sanija i Aljuš, emigranti sa Kosova, pronašli porodicu u Šiperd Bušu,u Londonu, videće se. Kroz smeh i suze.
Kao i druge, i komedija „Kidaj iz moje kuhinje!“, koja je nastavak ostalih Kunijevih „kidanja“ /od žene, muža,brata,tetke…/ je bolno aktuelna i apotekarski tačna.
Andrea Ada Lazić

 

Izvor: sabackopozoriste.rs

Preporuka

Posvećeno filmu Džima Džarmuša “Coffee and Cigarettes”

Andrija Milošević u urnebesno komičnoj priči o jednom sinu kom mama traži pravu…

Dramatizacija: Fedor Šili (po motivima romana Bernharda Šlinka) Čitač Reditelj: Boris Liješević

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati