INSIDE OUT

Tekst: Doug Haverty
Muzika: Adryan Russ
Stihovi: Adryan Russ i Doug Haverty

Režija: Ana Grigorović

Prevod i prepev songova: Slobodan Obradović
Orkestrator i dirigent: Milan Nedeljković
Scenograf: Marija Jevtić
Kostimograf: Dragica…  više

Opis Umetnici
INSIDE OUT
8

Umetnici


Tekst: Doug Haverty

Muzika: Adryan Russ

Stihovi: Adryan Russ i Doug Haverty

 

Režija: Ana Grigorović

 

Prevod i prepev songova: Slobodan Obradović

Orkestrator i dirigent: Milan Nedeljković

Scenograf: Marija Jevtić

Kostimograf: Dragica Laušević

Koreograf: Igor Koruga

Video: Ivan Stojiljković

Lektor: Radovan Knežević

 

ULOGE

DINA: Jelena Jovičić

GREJS: Dušica Novaković

SEJDŽ: Suzana Lukić

KLO: Ivana Knežević

MOLI: Ivana Popović Ilijin

LIZ: Mina Lazarević

 

 

Učestvuje orkestar i balet Pozorišta na Terazijama

U petak 26. oktobra u 19.30 časova u Pozorštu na Terazijama premijerno će biti izveden INSIDE OUT u režiji mlade rediteljke Ane Grigorović.

Priča prati sudbine šest žena koje se na nedeljnoj bazi susreću na psihoterapiji kako bi se na što adekvatniji način suočile sa preprekama na koje nailaze u okviru muškocentričnog sveta u kom žive. Bez obzira na to koliko su ostvarene kao poslovne žene, udate ili neudate, supruge ili majke, svaka od njih na sebi svojstven način pokušava da se izbori sa stereotipima koji su im nametnuti od strane savremenog sistema ili medijskog predstavljanja slike o idealnoj ženi koja bi trebalo da bude sve. Da bude idealno vitka, da prati modu, da bude emotivno ostvarena, da bude udata, majka, finansijski nezavisna i uspešna u poslu kojim se bavi… Svaka od junakinja iznosi problem sa kojim se suočava, sa nadom da će pronaći adekvatno rešenje, da će promeniti svoj pogled na svet, da će se smelije suočiti sa svojim strahom i stvoriti za sebe neku novu šansu.

Pretpremijera je 25. oktobra, a prva repriza 27. oktobra u 19.30 časova.

ANA GRIGOROVIĆ

Rođena je 1987. godine u Beogradu. Diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ivane Vujić. Završila je interdisciplinarne master studije teorije umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Predstave: Dom Bernarde Albe (Narodno pozorište u Beogradu), Magično popodne, Pedeset udaraca (Atelje 212), Đani Skiki, Bastijen i Bastijena (Narodno pozorište u Beogradu), Igra, Lepotica i zver (Pozorište ”Bora Stanković”, Vranje), Gozba, Petar (Bitef teatar), Rađanje jednog zapisnika (Narodno pozorište Pirot), Biti (Ustanova kulture Parobrod), Nacionalna klasa, Dečaci Pavlove ulice, North Force (Omladinsko pozorište Dadov), Pet dečaka (Malo pozorište ”Duško Radović”), Ako mi se zviždi, zviždim (Narodno pozorište ”Sterija”, Vršac), Bekstvo (Ustanova kulture ”Vuk Karadžić”), After Sun (SKC Beograd).

Dobitnica je nagrade ”Hugo Klajn” za najboljeg studenta pozorišne režije u generaciji, nagrade ”Zoran Ratković” za režiju, nagrade grada Beograda za umetničko stvaralaštvo mladih za 2009. godinu, nagradu Narodnog pozorišta za najbolju predstavu u sezoni 2016/17 i pohvalu Narodnog pozorišta za režiju opere Đani Skiki.

Ovo je prva Anina saradnja sa Pozorištem na Terazijama. (Izvor: pozoristeterazije.com)

Preporuka

CRNA KUTIJA

Beogradsko dramsko pozorište, BDP Globos osiguranje arena

Ana Đorđević (inspirisano filmom "Savršeni stranci" P. Đenovezea)
Crna kutija
Reditelj:…

KEROVI

TEATAR NA BRDU

Tekst:Kristofer Dž. Džonson
Režija: Erol Kadić
Igraju:
- Aleksandar Srećković…

ON - Zoran Cvijanović ONA - Nataša Ninković Koliko puta ste se stavili…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati