HOMO FABER

HOMO FABER – Maks Friš, dramatizacija Tamara Baračkov
Maks Friš
Prevod: Olga Trebičnik
Rediteljka: ANA TOMOVIĆ

Opis Umetnici
HOMO FABER
14

Umetnici


Igraju:
VALTER FABER – SVETOZAR CVETKOVIĆ
HERBERT HENKE / PUTNIK NA BRODU / DOKTOR / MAKRO / INŽINjER – STEFAN BUNDALO
IVA / KUBANKA / STJUARDESA – JELENA PETROVIĆ
SABET – JOVANA STOJILjKOVIĆ
HANA – RADMILA TOMOVIĆ
MUZIČAR / IZVOĐAČ – MLADEN LUKIĆ
 
Valter Faber protogonista ovog romana prolazi kroz niz incidentnih i nesvakidašnjih situacija u svom fizičkom i duhovnom kretanju kroz život. On je švajcarski inženjer sa burnom prošlošću koja otpočinje velikom ljubavlju sa jevrejkom Hanom u osvit Drugog Svetskog rata, a koji na putovanjima kroz Severnu i Južnu Ameriku prolazi kroz uznemirujuću introspekciju pri sagledavanju svog života, svojih pogleda na svet, ideoloških previranja i emotivnih nestabilnosti.
Homo Faber je priča o Valteru Fabru i njegovim putovanjima na kojima sam junak problematizuje sopstveni identitet, individualnost, odgovornost spram svojih odluka, sopstveni moral i političku poziciju u društvu. Faber se suočava sa egzistencijalističkim krizama, problemom vere i životnim usudom koji je izvan njegove kontrole – njegova ljubav prema jednoj ženi nakon razlaza biva zamenjena njegovom krivicom i tragičkom greškom u ljubavi prema drugoj, značajno mlađoj ženi.  Valter Faber je junak koji se kroz niz životnih okolnosti suočava sa sobom samim i biva poražen sobom na samome kraju.
Roman Homo Faber je prvi put objavljen 1957. godine, a po istom romanu je snimljen i čuveni film Vojadžer u režiji Folkera Šlendorfa (1991).
Premijera predstave je zakazana za 07.03. 2019. godine na sceni Mira Trailović.
Ovo je druga režija Ane Tomović u Pozorištu Atelje 212 u Beogradu. Pre režije Homo Fafera, rediteljka Ana Tomović je na sceni Petar Kralj režirala komad HalfLajf Filipa Vujoševića.

Fotograf: Boško Đorđević
(Izvor: atelje212.rs; Facebook: @atelje212)

Preporuka

Predstava Šećer je sitan, osim kad je kocka, rađena je po istoimenom komadu…

Аutor: Rene Gijo Režija: Predrag Stojmenović

Ežen Labiš FLORENTINSKI ŠEŠIR Režija: Darijan Mihajlović

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati