Gypsy Queen

Mogu li dva muškarca odgajana za borbu ikad naučiti da vole?

Opis Umetnici
Gypsy Queen
3

O Festivalu

Belgrade Pride Theater Festival zamišljen je kao godišnji događaj koji će se svake godine održavati tokom Nedelje Ponosa. Ideja festivala je da na umetnički relevantan način tematizuje različite aspekte borbe i problema s kojima se LGBTIQ zajednica sreće u Srbiji, korišćenjem tzv meke moći. Želja Hartefakta je da od Beograda naparavi važan centar za LGBTIQ pozorišne umetnike, promociju njihovog rada i susreta sa publikom iz jednog drugačijeg kulturnog konteksta. U okviru ovogodišnjeg, prvog izdanja BPTF, Hartefakt organizuje tri gostovanja predstava i producira scensko čitanje nedavno objavljenog komada Falka Rihtera (Small Town Boy). Na sceni će se tokom trajanja festivala od 10. do 14. septembra naći sledeći naslovi: 55 Shades of Gay, koja se na zanimljiv način bavi pitanjima političke korektnosti i borbe za praav LGBTIQ zajednice, Gypsy Queen koja se bavi homoseksulanošćui sportom. Small Town Boy se bavi pitanjima (homo)seskualne ljubavi i anksioznostima savremenog doba ispričanog kroz prizmu gej i strejt (ljubavnih) odnosa, dok The Baby Monitor razmatra pitanje surogat roditeljstva kroz odnos zakona i vladavine prava sa realnošću usvajanja dece od strane gej parova u Americi.

13.09.2019.

Narodno pozorište u Beogradu, scena Rašao Plaović

20.00

 

GIPSY QUEEN

Mančester, Engleska 

 

Mogu li dva muškarca odgajana za borbu ikad naučiti da vole? 

Ovo je priča o 'Gorgeous' Georgeu O'Connellu, bokseru i lutalici, koji ulazi u svet profesionalnog boksa, ne nadajući se da će ga to naterati da se suoči sa sopstvenim korenima, identitetom i najvećim strahom.

U suprotnom uglu, gej bokser Dane "Bol" Samson, mladi pretendent i sin legende boksa, vodi svoje bitke koje vode do tragedije koju ni jedan ni drugi nisu mogli da predvide.

Gipsy Queen je nekonvencionalna ljubavna priča između dva borca koji otkrivaju da se najveći izazov nalazi - izvan ringa.

 

Rob Ward – pisac i jedan od izvođača

Chris Lawson – reditelj

Uloge: Rob Ward and John Askew

Emmerson & Ward produkcija,

 

Izvor: Hartefakt fond

Preporuka

LETO NA GARDOŠU 2020. - KO JE OVDE IDIOT

Gardoš, Letnja pozornica

U pitanju je komedija apsurda, koja se već deceniju i po igra na…

DRŽAVNI POSAO

KOMBANK DVORANA

DRŽAVNI POSAO

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati