ERO SA OVOGA SVIJETA - Željko Ninčić

ERO SA OVOGA SVIJETA
Ž e lj k o   N i n č i ć
Stand up
Marinko Ćutuk & Primi me!

Opis Umetnici
ERO SA OVOGA SVIJETA - Željko Ninčić
17

Umetnici


Nakon uspešne premijere u Beogradu, na Akademiji 28, ponovo sa nama Ero sa ovoga svijeta,

Marinko Ćutuk i Primi me!

Legenda kultne “Audicije”, Željko Ninčić, sam za sebe kaže da je „Ero sa ovoga svijeta“, pa se tako zove i predstava.

Upravo ova dva lika pričaju o svojim sudbinama, o prijemnom ispitu za glumu, ali i svim drugim životnim dešavanjima. Dok Ćutuk, Ero sa ovoga sveta, govori o „našem svijetu“ i regionalnim promenama, Veseli kao Bosanac, izbeglica, priča o iskustvima po „belom“ svetu.

Naravno neće zaboraviti nešto kazati i "jedan o drugome", odnosno Hercegovac o Bosancu i Bosanac o Hercegovcu. Publika će imati priliku da se priseti nekih od legendarnih scena, ali i da se zabavi u novim.

U trajanju od preko 1,40 Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćenog sa uvijek prisutnim savremenim dogadjanjima i zapažanjima, ali ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta forma daje jedan potpuno novi način izražavanja, kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i ove vrste humora nisu do sada doživeli.

Evo šta i sam autor kaže za svoj stand up:

„Sve teme i likovi su iz našeg okruženja. Inspiracije tu ima i previše. Predstava nikada nije ista, jer prati dogadjanja i osluškuje reakciju publike. Danas je teško nasmejati ljude i zato je zadovoljstvo kada se čuje smeh. Iako se u predstavi kritički osvrćem na  stvarnost, publika to uvek prepoznaje kao dobru nameru i nagradjuje aplauzima.“

Mišljenja je da umetnost treba i može uticati na stvaranje boljeg ambijenta za život, kao i na brisanje podela medju ljudima.

"Umetnost mora biti humana i dobronamerna rabota. U mojoj predstavi ima kritike političkih dešavanja i ličnosti, ali nikada ne prelazim granicu dozvoljenog i uvek uvažavam da su neki ljudi izabrali neke ljude. Umetnici su tu da skrenu pažnju, upozore, ali i udahnu pozitivnu energiju i tako učine ovaj život lepšim i boljim".

Kao i uvek, autor prati aktuelna dešavanja, tako da je i sam kraj u duhu toga, pa predstava završava adaptacijom čuvene pesme Alekse Šantića, “Ostajte ovde” u “Da li da ostanem ovde”?

Video: 
https://www.youtube.com/watch?v=r9StoMCPHhw

 

Izvor: OUD TARA 797 PR 

Preporuka

BAAL

Beogradsko dramsko pozorište

Baal
Bertolt Breht
REDITELJ I SCENOGRAF: Diego De Brea

BOING BOING

TEATAR NA BRDU

Igraju: Radovan Vujović, Viktor Savić, Borka Tomović, Jelena Gavrilović, Nada Macanković/ Andrijana Oliverić,…

Аutor: Aleksej Tolstoj- Eva Borisova Režija: Živomir Joković

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati