ELING

ELING

PISAC
Sajmon Bent

REŽIJA
Marko Manojlović

PREVOD
Nevena Pecotić

Opis Umetnici
ELING
5

Umetnici


LICA 

Eling 
Pavle Pekić 

Kjel Bjarne 
Ljubomir Bandović 

Alfons Jorgensen 
Slobodan Ćustić 

Frank Ešli 
Ivan Tomić 

Reidun Nordsleten 
Jelena Ćuruvija Đurica / Nataša MarkovićO DELU

Postoji nekoliko kultnih filmova koji istražuju čudne parove. Među njima je ELING, norveški film koji je 2002. kandidovan za nagradu Oskar. Ova topla lјudska priča, sa elementima crne komedije, došla je i na scenu pozorišta iz kojeg, posle predstave, izlazimo osećajući se bolјe što smo imali priliku da upoznamo likove kakvi su Eling i Kjel Barne. Pozorišna adaptacija filma ELING je svoju svetsku premijeru imala u “ Buš teatru “ u Londonu 2007. godine. ELING je proglašen za najbolјu novu komediju 2008. godine od strane engleske publike i nominovan za prestižnu nagradu “ Olivije ” 2008. godine.

REČ REDITELjA

Čudni muški parovi uvek su bili fascinantni deo popularne kulture. Dva muškarca u paru, bez svojih “ bolјih polovina “ su nepotpuni i nesavršeni, pa je mnogo lakše prikazati sve njihove mane. Oni su kao stari bračni par – toliko naviknuti na društvo onog drugog, da ne mogu više ni da zamisle da su odvojeni. Ovakvi odnosi bez sumnje privlače našu pažnju, i pre svega nas zabavlјaju. To ne znači da oni ne utiču na nas: možemo ih sažalјevati, diviti im se i sigurno, u slučaju Elinga i Kjela Barnea, izaći posle predstave dobro raspoloženi.

Vreme trajanja: 2 sata 10 min.

Premijera: 13.03.2008. (Izvor: bdp.rs )

Preporuka

Dragan Marinković Maca
Brojna regionalna publika publika je uživala u priči o…

OVA ĆE BITI ISTA

Atelje 212

Tri junakinje ove predstave pokušavaju da odgovore estradizovanim zahtevima svog vremena i međusobnim…

Patrik Barlou, prema romanu Džona Bekena i filmu Alfreda Hičkoka 39 stepenika Režija:…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati