ANKA GAĆEŠA KOSTIĆ

Upisala je osnovne studije Glume na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića i diplomirala sa najvišim prosekom u klasi 9,74. Na istom fakultetu 2013. godine završava i master studije. Njen master rad, predstava "Moj život - ispovest Isidore Dankan" uspešno se izvodi na stalnom repertoaru večernje scene…

karijera
ANKA GAĆEŠA KOSTIĆ
2

Trenutni programi


LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA

Ken Kizi/ Dejl Vaserman Let iznad kukavičjeg gnezda Reditelj: Žanko Tomić

DOLCE VITA

J. Paligorić Sinkević DOLCE VITA Romantična komedija

Upisala je osnovne studije Glume na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića i diplomirala sa najvišim prosekom u klasi 9,74. Na istom fakultetu 2013. godine završava i master studije. Njen master rad, predstava "Moj život - ispovest Isidore Dankan" uspešno se izvodi na stalnom repertoaru večernje scene pozorišta Boško Buha.
Kao student dobitnica je Godišnje nagrade dekana Fakulteta dramskih umetnosti za postignute izuzetne rezultate, kao i nagrade "Dr Branivoj Đorđević". Kao jedna od hiljadu najboljih studenata Srbije dobitnica je stipendije "Dositeja" Fonda za mlade talente Republike Srbije. Stipendiju je dobila dva puta, i na osnovnim i na master studijama.
Nakon diplomiranja odmah se zapošljava na Fakultetu dramskih umetnosti kao stručni saradnik na predmetu Scenske igre, a 2015. godine biva izabrana u zvanje višeg stručnog saradnika.
(Izvor: www.fdu.edu.rs; akademija28.com; www.maska.rs)
 
 

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati